divendres, 15 de març del 2013

Et miro

Bona nit a tothom!

Avui us presento el meu primer treball fet amb la tècnica de talla. 


Alemany Garnés, Míriam
Et miro
2013
Talla
24 x 25 x 22 cm
Col·lecció de l'autora

"Aquest treball li dono una importància diferent, una admiració tant a les persones lluitadores, sensibles i originals, com als "cecs"."



Comentari


Des del moment que l'Albel ens va dir que havíem de fer la transformació de la figura humana, vaig pensar en aquest personatge de la pel·lícula "El laberinto del fauno". Vaig fer uns quants esbossos, però tenia la idea fixa, perquè em recordava a la meva cosina, que està estudiant maquillatge.

No tenia molt clara l'explicació que li donaria a aquesta figura, li vaig explicar a un amic el que volia fer i em va donar una gran idea, em va fer una gran interpretació. Els ulls d'aquesta escultura estan a les mans, cosa que ens fa pensar, aquest personatge necessita les mans per veure-hi, igual que les persones cegues. Té el cap brut, vol dir que no pot observar el seu físic, té la boca oberta en un moment de desesperació.

Personalment conec a una persona cega. La primera impressió quan el veus, quan veus a una persona cega és de pobre, no s'hi veu, però en canvi, quan coneixes a un cec penses, que valent!

Aquest home, ha tingut una vida molt dura, ha viscut en una família que no passava pobresa, però sense uns certs valors que li van inculcar de petit, no estaria on està. Ha estudiat 2 carreres, ha sigut alcalde del meu poble i actualment és diputat de la generalitat, casat amb dona i filla.

Quan coneixes a aquestes persones, et fan reflexionar i dir, aprofitar la vida, arribar lluny, tant sols depèn de tu, de les ganes de viure que tinguis, de les metes que et poses, de un mateix.

He tingut varies dificultats al fer-la, a l'hora de la talla tenia por de no tallar més del que tocava o de no saber acabar-lo, perquè mai havia emparat aquesta tècnica. Per l'altre banda he gaudit molt descobrint-la.

Vull acabar amb una frase curta d'una cançó que m'agrada i que ahir quan acabava de repassar l'escultura i el comentari la vaig escoltar.
"Aquesta estranya mania de somiar per sobreviure" de Cesk Freixas








 Petita artista.

1 comentari:

  1. Et faig arribar la meva admiració des de l'escola de Kerteminde on som actualment per a l'intercanvi d'aquest curs. Records també de part de la Laura Reus.

    ResponElimina