dijous, 3 de maig del 2012

La ratlla verda


Autor: Henri Matisse

Any: 1905

Localització: Museum for Kunst Statenshttp (Copenhaguen). S’exposà per primer cop al Saló de la Tardor celebrat a la París el 1905.

Dimensions: 40,5 cm x 32,5 cm

Materials: tècnica de pintura a l’oli, sobre un suport de tela

Estil: fauvisme

Història: La dona que és veu retratada és Amélie Parayre, una dona seriosa, que desvia lleugerament la mirada del eix frontal del quadre, oferint-li així un aspecte tranquil i al mateix temps tens. Matisse no volia representar la seva dona tal i com era en realitat, sinó com ell la sentia. Henri pintava per impulsos vitals, encara que no oblidava aspectes tècnics, l’estructuració del quadre...

Característiques:

Podem identificar que aquest quadre és de l’època del fauvisme perquè:

-Els contorns de la cara: Marcats amb un traç lineal, gros i nítid de color blau-negre, fuig de representar la realitat tal com és.

-Fons: El color és l’autèntic protagonista, tonalitats intenses i molt contrastades, pinzellada gruixuda, molt solta i carregada de pasta.

-La línia verda: És l’eix de simetria que marca el centre del rostre dividint-lo en dos parts, a la dreta tons groguencs, que representa la part il·luminada pels tons càlids del fons i a l’esquerra rosats, amb el fons de tons freds. 


- Les ombres: Son obtingudes per contrastos de colors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada