dilluns, 17 d’octubre del 2011

Johannes Vermeer





Va ser un pintor neerlandés, va nèixer l'any 1632 i morí el 1675.
Com podreu observar es va espscialitzar en interiors, en retrats i en vistes urbanes. És considerat un dels pintors més garn de l'època barroca. Va aprendre de la mà de Leonaert Bramer, un conegut del seu pare.
















El primer quadre s'anomena "Girl reading a Letter at an Open Window". La tècnica és la mateixa que en tots els que us mostraré, oli sobre tela. Les seves dimensions són de 83 × 64.5 cm. Actualment el pots veure a Gemäldegalerie Alte Meister, un museu de Dresde. Si et fixes en la noia, observes que està de perfil, però a la finestra pots veure-li tota la cara de front.








"Young Woman with a Water Pitcher.". Té unes dimensions de 45.7 × 40.6 cm. Actualment es troba al Museu Metropolità de l'art, a Nova York. En aquest tant com en l'anterior podem observar que a Vermeer li agradava molt la llum, en casi tots els quadres surt una finestra.








I finalment us poso el quadre anomenat " The girl with the pearl earring". Té unes dimensions de 46.5 × 40 cm. Quan miro aquest quadre el primer que veig, es a dir, el que més ressalta son els ulls, després veus els llavis, frondosos i mullats de saliva.







Petita artista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada